Min man efterfrågade..

En fransk middag, nått från det franska köket och vet ni vad? Jag hade samma tanke och redan förberett för kvällens middag. Vi åt ugnsbakad sötpotatis med kikärtor, persilja och ost (Lakto-veg) som sig bör när en äter franskt.

Ursäkta de mörka bilderna men vi åt rätt sent (som vanligt).

#MYVEGANLIFE, SLOW LIVING, YOGINI | | Kommentera |

Muffins på...veganskt vis

Kvalitetstid med barnen när den smakar som bäst!
   Idag har vi bakat veganska muffins på svarta bönor.. det låter kanske lite konstigt eller rent av äckligt men jag lovar, det är Så Gott!
   Bönorna gör så att muffinsen blir sådär fuktiga och goda. Men! Min tanke var "gott och nyttigt", barnen la till en liten tvist men den håller jag tyst om - låter bilderna tala. Snyggt blev det ju och som jag sa, dem smakar gudomligt 
   Receptet är enkelt och bakar du glutenfritt/veganskt/raw så har du nog alla ingredienser hemma precis som vi.


Veganska muffins på svarta bönor

400 g (kokta) svarta bönor
1 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk bakpulver 
3 msk kokosolja
0,5 dl agavesirap /honung 
4 msk kokosmjölk 

Sätt ugnen på 200 grader,
Mixa bönorna,
Häll ner resterande ingredienser och mixa till en slät smet,
Häll upp i valfri muffinsform,
Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 minuter (beroende på storlek)

Avnjut i gott sällskap!

#MYVEGANLIFE, SLOW LIVING, YOGINI | | En kommentar |

Mitt eget kött och blod?

Har du någonsin upplevt känslan av att du vill ta av dig alla dina kläder, att bara vara naken? Kan du känna igen dig i att sitta där på ett möte och känna hur varje centimeter tyg/ull/siden skaver mot kroppen? Vad jag än tar på mig så känns det obekvämt - allt utom mina vita Kundalini yogakläder... ibland tänker jag att det kanske är mitt eget skinn som skaver, att Jag har vuxit ur min egen kropp men så tänker jag att det låter mer som ett expanderat ego än ett expanderat "self"/"mind". Hade jag varit i balans hade jag varit bekväm i vad än jag hade på mig och hur än jag såg ut.


Men det är inte det, att jag är missnöjd med nått, det är liksom bara känslan av att vilja vara fri! Fri från normer, kläder, strukturer, kön - fri från allt som människan tror ska utgöra en människa. I am my own mind. SLOW LIVING, YOGINI | | Kommentera |
Upp