Vegansk kladdkaka 🙏🏻

Ingredienser:
6 portioner

150 g mjölkfritt smör
2 msk ljus sirap
3,5 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1,25 dl havremjölk (annan växtbaserad "mjölk")


Instruktioner:

1. Smält smör.

2. Rör i 2 msk ljus sirap.

3. Blanda i socker och sikta i mjöl och kakao.

4. Blanda i vätskan.

5. Grädda i 175 grader i 20 minuter.

#MYVEGANLIFE | | Kommentera |

Lördag och jag har vegetariska maränger i ugnen!

Jag som inte alls gillar att baka (men älskar att laga mat) har bakat två dagar i rad! Igår blev det en paj på oreos botten med fluffig chokladgrädde på toppen -vi hittade inga jordgubbar, annars ska de skivas ovanpå chokladen 👌🏻
Idag startade jag morgonen med en sockerkaka och nu senast har jag gjort maränger! Det finns dock en orsak till all fuss i köket- vi ska fika ihop, alla grannar i radhuslängan. Vi ska bjuda på en smulig sak som är helt vegetarisk! Växtbaserad Sockerkaka, blåbär, växtbaserad grädde, växtbaserade maränger och oreosmulor...om jag längtar! (Oreos är fria från animalier, likaså delicato bollar och ICAs kardemummabullar)

Till lunch år vi något snabbtillagat då barnen var så trötta, omtyckt och enkelt. Couscous med persilja, spenat och soltorkade tomater – "smör"stekta kantareller – bönor och frön samt lite annat grönt! Tobias och barnen ville ha halloumi och det fick de (laktovegetarianer alltså).
Allt gott så länge!

#MYVEGANLIFE, FAMILJ, SLOW LIVING, YOGINI | | Kommentera |

#OneFromTheCuttingroomFloor

För ganska exakt ett år sedan packade jag in alla tre barn i bilen och körde till en by utanför city. Här ägde vi för några år sedan en tomt och på tomten, som var en naturtomt just vid dessa ängar/åkrar, tänkte vi bygga ett passivhus med slipat betonggolv, ljusa väggar och med inslag av rent cederträ. Kökets bänkskiva var i natursten, kalk om jag inte minns fel.. Stora generösa fönster och ytor för umgänge, ett hus som jag själv ritat. För fem år sedan fick vi bygglov men processen till just ett bygglov tog nästan två år, så när vi väl fick hem beslutet bestämde vi oss för att sälja- sälja tomt och ritningar (ritningarna fick vi tillslut behålla och en dag i framtiden kanske vi bygger just det huset, eller så får det ligga kvar som ett projekt som aldrig skulle bli något mer?!).
Nu när vi bygger igen ser jag att vi går igenom dessa rädslor igen, att vi nästan inte kan tro att det kommer att bli ett hus- vårt hem. Vi vacklar när det gäller strunt saker, vi ändrar kök typ hundra ggr osv. Jag tror att allt kommer att klarna när huset kommit på plats, om ca. 20 dagar, och vi fått känna av vad vi vill, vad huset vill.

Önskar dig en fin fredag ~

FAMILJ, PORTFOLIO, SLOW LIVING | | Kommentera |
Upp