Mitt hem

Efter lunchen gick vi ut till växthuset- där var det så varmt och härligt, hur ska jag kunna leva utan detta? Nä ett växthus kanske ska läggas in i bygglovet redan nu! Ni vet, trots att det inte krävs bygglov för just denna storlek så måste man göra en bygganmälan - smidigt att göra allt samtidigt. (vårt växthus är på ca 14 kvm)..

När jag såg att vår magnolia fortsätter att kämpa blev jag så himla glad, i söndags fick hon ny jord och framöver får hon en ny kruka. Trots vår kalla vinter har hon fått stå ute i växthuset hela vintern (ej varmt) och hon lever- lever & frodas! Wow!

Oskar såg till att allt fick vatten och att Ciri höll sig på vår tomt. Mest tror jag han njöt av värmen/klimatet i växthuset – som i en livmoder minus vattnet!

Astrid kollade alla pelargoner, tog bort blad som såg tråkiga ut, och gav dem vatten. Våra pelargoner har stått ute sedan i söndags, de trivs jättebra i växthuset!

Dessa penséer köpte vi från Ekmans handelsträdgård förra helgen, de har stått ute i snön och mår ändå så himla bra! Älskar närodlat! (Astrid som färg, bra val tycker jag!)

Dessa två, olika(!), syrener köpte vi i fjol från Smultronstället vid Holmsjön och Wow så bra de mår bakom växthuset, det trots att en katt slaktade ena busken medan jag födde Oskar den 17 Juli.... Vilket minne! Liksom rosorna från samma ställe så är de bland de bästa köp jag gjort till denna trädgård!

Vilket är ditt bästa trädgårdsinköp?
SLOW LIVING | | En kommentar |

HUSBYGGET

Drömmer mig bort, googlar mig bort faktiskt. Drömmer och googlar om rosor, hela trädgården full av rosor. Min vision var och har varit sedan dag ett att vi ska ha en blandhäck- friväxande men jag har nu bestämt mig för en friväxande roshäck istället, antingen i vitt eller i ljust- ljust rosa. Innanför häcken ser jag äppelträd och annat fint. Mot husväggen ska det klättra rosor, vita småblommiga rosor...Och baksidan, oj oj oj! Vilken oas där ska bli, med plats för lek, med eller utan boll samt massor av rum, små och stora- och rum i rummen. Läget är tipptopp för en frodig och grön trädgård, exakt vad jag drömt om!

Men växthuset då, ja nu när vi säljer radhuset så lämnar vi vår älskade lilla skapelse, denna trädgården som jag kan utan och innan och vårt älskade växthus- någon annans lycka! Känner jag oss rätt så har vi nog ett nytt växthus inom några månader, först vinter och sedan, sedan kan vi leva ut! ...Eller så bygger vi upp ett växthus innan huset kommit på plats ;-) 

Allt fint!
| | Kommentera |

Slow living

Det blev en sen natt, Oskar- vår yngsta hade jobbigt med hosta och slem, vi somnade inte förrän efter 02.00. Efter tre doser nässpray, endast koksalt, kunde han tillslut amma och då blev allt genast lite bättre. Han låg i min famn och jag nynnade Ong Namo Guru Dev Namo de ord som alltid tröstar- tänk så många gånger han hört oss tona in under utbildningen.

Jag lunkar vidare med te denna morgon, kryddat med färsk ingefära.

Vaknade med huvudvärk och bestämde mig för kaffepaus, lättare att utöva yoga utan kaffe i systemet. Hur många koppar dricker du per dag? Allt gott
SLOW LIVING | Foto | | En kommentar |
Upp